top of page

OM OSS

Föreningen Fantastiskt Intressant Kultur åt Alla (FIKA) bildades 2010 ur tonårsfrustrationen att det inte fanns något att göra när hösten började nalkas i ett grått Halmstad, med tanken att "nu styr vi upp detta själva". Sagt och gjort påbörjades direkt ett ambitiöst bokande av konserter för att styra upp en ny typ av kulturevenemang i Halmstad där alla äntligen var lika välkomna. FIKA skulle verka för att underlätta för den som ville göra något och kämpa för att ta tillvara på ungas initiativ, och under de första åren arrangerades mängder av stora och små konserter för en generationsöverskridande publik.

Efter ett par år lades föreningsengagemanget i vila och FIKA användes mer bakom kulisserna för att fortsatt stödja andra kulturevenemang. Det gjordes mest popiga kajkonserter och feta radiosändningar – fram tills våren 2017 då en ny häftig möjlighet dök upp. Föreningen tog möjligheten att ta över verksamheten i den idylliska Kafé Rotundan i centrala Halmstad, som bjudit på kaffe, kultur och kärlek i över 150 år. Med denna möjlighet väcktes föreningen upp ur sin vila för att ge sig på en helt ny typ av kulturverksamhet.

publik01.jpg

Om Rotundan

Rotundan är den enda kvarvarande äldre byggnaden i Norre Katts Park. Den uppfördes som serveringspaviljong 1865 samtidigt med den första restaurangbyggnaden på övre Norre Katt. Rotundan är med sin rika snickarglädje den sista representanten för lusthusarkitekturen i centrala Halmstad. Runt Rotundan kan man fortfarande urskilja delar av den vallgrav som fram till 1735 omgav staden.

Rotundan1_JonasBorjesson.jpg
bottom of page