top of page
IMG_0710.HEIC

FRAMTIDENS ROTUNDA

Norre Katts Park har återigen blivit en välbesökt park sommartid. Men i parkens utveckling tycker vi det är viktigt att lyfta frågan kring hur man ska göra parken välbesökt även under höst, vinter och vår.

 

Det är ett resursslöseri att Rotundan med all vår utrustning och parken som helhet stänger ner under 75% av året. Vi har själva letat efter en ny lokal där vi skulle kunna fortsätta ha en liten servering och köra konserter när det inte är sommar. Tills vi började tänka om och fundera på möjligheterna i det vi känner till och har. Vårt största mål är att förlänga vår säsong.

Här ser ni en konceptskiss på hur vi skulle kunna göra Rotundan till en plats att vistas på och lyssna på konserter året om.

Future-Rotunda.jpg
IMG_3855.JPG

Scenen

Rotundans scen har bara under våra fyra år huserat ungefär 300 konserter och haft närmre 40000 konsertbesökare och somrarna innan dess bra mycket mer. Den nuvarande scenen byggdes i början av 2000-talet och innan dess byggde man upp och rev scenen varje sommar.  Scenen är bra och stabil i grund och botten, om än sliten.

 

Vi har möjlighet och kompetens att lyfta våra gratiskonserter till en högre nivå med än mer etablerade artister, men scenen måste isåfall i princip byggas om. Det är klart att man kan hitta andra lösningar, men det enklaste är att ta ett litet omtag kring scenen.

 

Dagens scen skulle kunna anpassas till parken på ett mycket bättre sätt. Scenens spartanska utseende och billiga detaljer passar inte helt naturligt invid Rotundans rika lusthusarkitektur. 

 

Man skulle kunna bygga en förlängning av scenen likt en brygga längs med kullen för att i framtiden använda som en naturlig scen mot en publik som sitter ute i parken. Sedan länge har Rotundans kulle använts som en naturlig scen vid olika vår- och nyårstal. Med enkla medel hade man kunnat utveckla denna naturliga scen och anpassa den för att kunna ta hit större konserer likt Sofiero i Helsingborg.

bottom of page